woensdag 6 mei 2020

π·π‘Žπ‘™π‘’π‘›π‘‘π‘’ π‘π‘–π‘—π‘“π‘’π‘Ÿπ‘ 

Dag lieve lezertjes

Vandaag zal ik het hebben over de dalende cijfers die ook massaal besproken worden op het nieuws. Het is natuurlijk een klein licht puntje in deze duistere tijden. 

Dalende cijfers
Het is al veel op het nieuws en radio geweest dat de besmettingen en sterfte aantallen beginnen dalen. Maar natuurlijk wil dit niet zeggen dat alles voorbij is en dat we onmiddellijk ons normale leven terug kunnen gaan lijden. Dit zou zeer naΓ―ef en egoΓ―stisch zijn van ons. 

Eerst en vooral zou ik enkele cijfertjes onder de loupe nemen samen met jullie, zodat het toch wat duidelijk is over welke aantallen we spreken.

Cijfers van ziekenhuisopnames en ontslagen in BelgiΓ«

Ziekenhuisopnames
Zoals je kan zien bij de ziekenhuisopnames in BelgiΓ« kunnen we vaststellen dat het ferm aan het dalen is ten opzichte van 31/03/2020 met een gemiddelde toename van opnames: 580 en aantal nieuwe opnames per dag van 478. Er zijn nog heel wat grote aantallen maar ik neem deze dus als refereer punt. Vergeleken met nu (30/04/2020) met gemiddelde toename van opnames: 158 en aantal nieuwe opnames per dag 152. We kunnen dus inderdaad vaststellen dat er een sterke dalende lijn te zien is. Maar nog is het veel. 

Opnames versus ontslagen
Hier kan je ook zien dat het wat schommelt maar toch nu aan het dalen is. Op 31/02/2020 waren de nieuwe gemiddelde opnames 580 waarvan slechts 223 nieuwe gemiddelde ontslagen. Nu (30/04/2020) zitten we op nieuw gemiddelde opnames van 158 en 223 nieuwe gemiddelde ontslagen. Dus ook hier kunnen we zien dat het beter gaat. 


Overlijdens wereldwijd
Overlijdens wereldwijd
Hier kunnen we ook zien dat we belange niet het "slechtste" land zijn. Bij ons valt het nog redelijk goed mee van aantal overlijdens. We zitten nu op 8.016 overlijdens ten opzichte van US met 66.135. 

Gevolg dalende cijfers
Doordat de cijfers wat dalen komen er ook wat versoepelingen. Zo gaan er al weer heel wat meer mensen gaan werken. Mogen er ook weer veel meer winkels open. Er is dus sprake van een versoepeling van de maatregelen. Toch mogen we nog niet opnieuw gaan afspreken met vrienden. Dit is zeer jammer want ik vind het toch heel eenzaam om al 2 maand geen fysiek contact te hebben met mijn vrienden. We missen elkaar dan ook enorm. Studenten bijvoorbeeld leren ook veel liever samen in den blok maar in deze periode kan dit niet. Zo ervaren ook velen onder ons dat dit een zeer slecht gevoel geeft. Ook Van Ranst Vind het belangrijk dat het sociaal contact bijna terug mag opstarten. 


Ook in ItaliΓ« zijn de mensen zeer blij om terug in contact te mogen komen met hun geliefden en naasten. Voor het eerst in twee maanden tijd konden grootouders terug hun kleinkinderen in de armen sluiten. Hiervan is ook een krantenartikel namelijk: Versoepeling maatregels Rome. Hiervan is ook een beeld waarop de grootouders hun kleinkind terug kunnen omarmen. Ik kan me voorstellen dat het voor hen zeer veel deugd deed om terug hun geliefden te kunnen zien en vastnemen.

Rome, eerste sociaal contact sinds twee manden lockdown.

Nog niet te rap van stapel lopen
Maar toch is het belangrijk om de regels nog steeds op te volgen en te respecteren! Het is nog niet weg en het kan wel eens harder terugslaan dan we zouden verwachten. Hopelijk gebruiken de mensen hun gezond verstand en dragen ze effectief waar nodig een correct mondmasker.

Hou nog even vol en geniet van de zaken die al versoepeld zijn zou ik zeggen!

Tot de volgende!
Schania 

Gebruikte bronnen:

UPDATE 8/05/2020

Er zijn al wat versoepelingen. Zo mogen we al weer op bezoek bij mensen maar slechts met 4 personen mag je naar iemand anders gaan. Ik heb een document gevonden waar de versoepelende maatregelen nog eens op staan. Bekijk zeker eens volgende documenten:


Gebruikte bronnen:

1 opmerking:

  1. Dag Schania

    Dit artikel heeft ons hoop nu cijfers al enkele dagen dalen. Hopelijk blijft het zo. Ik zal zeker genieten van de versoepelde maatregelen en het zonnetje buiten. Je hebt het mooi omschreven en er zit een duidelijke structuur in.

    Ik kijk uit naar je volgende post!

    Groetjes Margaux

    BeantwoordenVerwijderen