donderdag 30 april 2020

๐‘‡๐˜ฉ๐‘’ ๐‘“๐‘–๐‘“๐‘ก๐˜ฉ ๐‘ ๐‘๐‘Ž๐‘Ÿ

Dag lieve lezertjes


Vandaag zal ik het hebben over de winkelbedienden die tijdens de hamstertijden extra hebben gewerkt.

Winkelbedienden
Wanneer de lockdown aangekondigd werd hebben de mensen massaal veel inkopen beginnen doen omdat ze bang waren dat de winkels gingen sluiten. Maar zelfs toen de winkels aangekondigd hadden  dat dit niet het geval ging zijn, bleven de mensen echt hamsteren. Het was zelfs zo erg dat ze kortingen hadden afgeschaft, hoeveelheden hadden vast gelegd aan bepaalde producten. Toen de grens nog niet afgesloten waren, hadden men mama en ik naar de Match gegaan en ook daar mocht je slechts 2 pakken drinken meenemen. Zo erg was het. Ik vond het zeer egoรฏstisch van de mensen die hamsterden, want de mensen die niet hamsterden werden beboet doordat de zaken die ze nodig hadden gewoon uit waren.

Hamstergedrag in de Colruyt.
Hier heb je een foto van hoe erg het wel niet was, mensen stonden tot in de rayons aan te schuiven aan de kassa. Gelukkig is die storm al wat gaan liggen maar hoe ongelofelijk was dit niet! Mocht je dit na vertellen aan je kleinkinderen ze zullen dit niet geloven.

Daarnaast heel veel respect voor de winkelbedienden die elke dag opnieuw klaarstonden om de winkel terug aan te vullen. Ook zij riskeren elke dag opnieuw om besmet te geraken om ons de nodige producten te kunnen aanbieden. Ook de jobstudenten die in die tijden toen gaan helpen zijn verdienen een welverdiend applaus!

De hamsterperiode is nu wel over kunnen we zeggen. Nu is er ook een goeie regeling zodat er slechts een beperkt aantal mensen naar binnen kunnen in de winkels. Zo is er bij de Colruyt/ Ah een systeem als er iemand buiten komt mag je pas naar binnen. Ook worden de karren (in de meeste) winkels eerst ontsmet vooraleer je naar binnen mag. Nu zijn de rekken ook zo goed als weer normaal gevuld zoals het voordien was.

Toch wil ik nog een video inbrengen die weergeeft hoe het er aan toe ging tijdens de hamsterperiode. Deze beelden zou ik toch graag later als oma'tje aan mijn kleinkinderen kunnen natonen.





Het was echt heel onwennig om de winkels zo leeg te zien, het was ook totaal niet nodig vond ik. Dit was een paniek reactie van de bevolking dit snap ik wel maar als de winkels aangeven dat het niet nodig is moet je dit ook niet doen. Bij ons thuis hebben we enkel wat pasta ingeslagen maar ook niet zo overdreven dit ging dan misschien over twee pakjes. Gelukkig is de rust al wat terug gekeerd en we hopen dat alles terug rap zijn normale gangetje zal kunnen gaan. Sommige winkelbedienden zitten dan klanten nog meer op stang te jagen door de verhalen die ze doen maar soms is het beter om niet nog meer olie op het vuur te gooien, er zijn er al genoeg die niet meer buiten durven komen. 

"Een virtueel applaus voor deze COVID-helden/lijdende".

Tot de volgende!
Schania

Gebruikte bronnen:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten