woensdag 29 april 2020

𝑇𝘩𝑒 𝑓𝑜𝑢𝑟𝑡𝘩 𝑠𝑐𝑎𝑟

Dag lieve lezertjes

Vandaag zal ik het hebben over de vierde doelgroep namelijk de mama's, specifiek over moederdag. Zoals we allen weten is het 10 mei de dag waarop we onze mama'tjes extra in de watten leggen. Maar door de corona-maatregelen is het zeer moeilijk om iets te vinden om je mama een plezier mee te doen.

Moedertjesdag
Ondanks dat vele zaken dicht zijn hebben toch enkele ondernemingen het initiatief genomen om afhaal of leveringen te laten doorgaan zodat ze toch een dag hebben waar ze ten volle kunnen van genieten. Wat ik heel goed vind! Het zou anders maar triest zijn dat we ze niets kunnen geven.

Ondernemingen in Menen
In Menen zijn er verschillende zaken die hun best doen voor moedertjesdag zo heb je onder andere:

Bloemist Franky Claerebout en zaakvoerders van het kippenkraam Hen&Haan uit Lauwe die de handen in elkaar slaan voor moederdag. Ze verkopen menu's en wie wil kan daar een bloemetje voor zijn moeder bij kopen.
Hen&Haan uit Lauwe slaat handen samen met bloemist Franky Claerebout.

Dan hebben we ook Landhuis Den Haezewind in Menen die een moederdag menu heeft opgesteld. Deze leveren ze aan huis of kan je zelf gaan afhalen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om enkel het hoofdgerecht te bestellen ook zodat we toch de papa's niet vergeten. 
Moederdagmenu Landhuis Den Haezewind Menen

Ook hebben we Lola Food & Drinks die een ontbijtmand samen stellen, die kan ook worden geleverd of worden afgehaald. Indien ze leveren zetten ze deze aan de deur en sturen ze een sms'je zo wordt de afstand toch bewaard. 
Moederdag ontbijtmand bij Lola food&drinks in Menen.

Zo zijn er nog enkele zaken de het initiatief nemen om er toch nog iets moois te kunnen van maken. Want het zou maar jammer zijn dat we deze dag dit jaar zouden moeten overslaan. Ik ben dan ook heel blij dat er vele lokale dingen zijn die toch iets willen samenstellen, anders ging ik waarschijnlijk niet veel hebben gevonden om te kunnen geven. Hopelijk hebben jullie allemaal iets kunnen regelen om jullie mama'tjes in de watten te leggen in deze dagen. Zo niet, geef de moed niet op, zoek nog eens goed.

Ik wil nog afsluiten met iets plezant. Er is namelijk een liedje die circuleert op Facebook en vond deze eigenlijk wel grappig en wou deze toch even vermelden. 


Maak er een mooie moederdag van op 10 mei!

"Een virtueel applaus voor deze COVID-helden/lijdende".

Tot de volgende!
Schania 

Gebruikte bronnen:


1 opmerking:

  1. Hey Schania
    Leuk dat je opzoek ging naar initiatieven in je eigen gemeente! Ik kookte voor mijn mama en heb ook online iets besteld om haar te plezieren! Vlotte schrijfstijl.
    Groetjes Delphine

    BeantwoordenVerwijderen